Min viktnedgång

Recept

Fiskgryta med nudlar eller ris!

1 purjolök
2 gula lökar
1-2 röda paprikor
1 - 2 pkt Crabb sticks
2 pkt sejfile fryst
2 hg stora tigerräkor
1 burk/pkt kokosmjölk
Lite olja till stekning
Röd currypasta
Skaldjursfond eller fiskfond
Salt och peppar
Ev. maizena till redning
Nudlar eller ris


Skär ner purjolök, lök och paprika i bitar som du känner känns lagom. Ta en stor gryta gärna en järngryta eller liknande. Häll i lite olja och när den är varm ta 1 - 2 tsk currypasta. Fräs grönsakerna i oljan. Dela under tiden sejfilen. Fisken låter jag vara 2-3 cm stora kuber och det är enklare om fisken är halvtinad att dela den.
När grönsakerna blivit lite mjuka så lägger jag i fisken häller i ett par tsk skaldjursfond och vatten. Låter detta  koka upp och därefter tillsätter jag kokosmjölken. När fisken är klar, tar inte så lång tid så kryddar jag med lite salt och ev. vitpeppar. Innan servering lägger jag i crabbsticks och räkorna och låter det koka upp hastigt.
Vill man kan man reda den lite med Maizena mjöl för att få en mer krämig konsistens. Kanske bra att göra om man ska servera nudlar till men har man ris tycket inte jag man behöver reda den något alls.